Thema

...

Met de komst van de D.R.V. haar 11e lustrum op de horizon en de bijbehorende zoektocht naar een thema blikte de 11e Lustrumcie terug op de afgelopen vijf jaar sinds bladgoud. Vijf jaar waarin onze vereniging op meerdere aspecten flink groeide. Zo is er in 2016 een nieuwe recordlichting geweest; na een succesvolle NIKE telde onze vereniging 153 nieuwe gezichten. Vele van hen hebben zich de afgelopen jaren ingezet om Euros te laten bloeien. Een andere heugelijke gebeurtenis uit 2016 was de vorming van een Eerstejaars Lichte Dames wedstrijdploeg die als Lichte Dames ’16 de eer van Drienerlo verdedigde, in de jaren sinds is dit stokje tekens doorgegeven aan vier nieuwe dames.

Om even bij roeiprestaties te blijven; de afgelopen jaren zijn ook op dit vlak mooie overwinningen geweest, in het binnen- en buitenland. Onder andere het Eerstejaars Dames 4+ en Dames Development 2x klassement van 2017 en het Eerstejaars Zwaar 4+ klassement van 2019 binnen Nederland. Op het internationale toneel roeiden meerdere Euroïden in de European University Championships, met een aantal zilveren plakken als mooi resultaat. Tot slot roeide onze eigen Minke Holleboom in de dubbel vier zonder op het U23 WK naar een prachtige tweede plaats. Deze prestaties waren niet mogelijk geweest zonder uitbreiding van de aangeboden faciliteiten op het Universitair Watersport Complex. Zo is er een gloednieuw vlot met ingebouwde roeibakken aangeschaft, is er een serieuze krachtruimte gebouwd en is er een nieuwe profcoach aangesteld, Arne Hendriks. Ook is de ERC uitgebreid met een tweede voertuig, om het zelf rijden van de botenwagen naar een groeiend aantal bestemmingen te waarborgen.

Wij, de Lustrumcie, hebben ons dit jaar laten inspireren door het getal 55. Iets dat hiermee onlosmakelijk verbonden is, is het element cesium met atoomnummer 55. Dit heeft van zichzelf een goud/zilveren kleur, maar bij ontvlamming neemt dit een blauw-paarse kleur aan. Zoals aan bovenstaande voorbeelden te zien, stonden de afgelopen jaren in het teken van groei, verbetering en professionalisering van de D.R.V. Dit is mooi samen te vatten in de term ‘crescendo’ uit de muziekwereld, wat het harder worden van de muziek aanduidt. Zo zijn we van het bladgoud in 2015 met 5 vurige jaren ontbrandt naar het Crescendo!

...